luni, 3 august 2009

Herculane

Baile Herculane... statiune de interes general cocalaresc, pensionaresc si de umflaturi.

Dupa o noapte de munca(pus muzica) si 2 ore de somn, mi-am luat ghetele, un prieten, am cumparat snickers, mars si bounty, am bagat ceva benzina si am pornit spre muntii cei mai apropiati de locuinta mea de vara.

Statiunea Baile Herculane se gaseste la 50 de km de Tr Severin, pe DN6 cunoscut si ca E70. Adica drum European. European doar cu numele, pentru ca in realitate este unul dintre cele mai proaste drumuri din tara. Plin de gropi si foarte aglomerat. Semafoare fara numar si nimeni nu lucreaza.

Am facut 2 ore pe 50 de km.. asta pentru ca sunt 20 de km de drum ok, altfel imi lua mai mult. M-am simtit ca pe drumul spre mare sau ca pe DN1. Le-am umplut frigiderele de carne tuturor politicenilor, de ieri de astazi si de maine.

Frumosi si muntii Cernei si ai Mehedintiului, nu am ce zice, numai ca foarte prost marcati. Trasee prost marcate, pentru ca muntii au fost marcati din plin de cocalari si tarani de oras cu pet-uri si ambalaje de inghetata.

Am fost pe un traseu ce exista doar teoretic. Adica, pe harta sau pe placutele de infomare... daca vrei sa ajungi pe el, ti-e imposibil sa il gasesti. Asa ca am mers pe cursul unui rau pana n-am mai putut inainta. Adica am dat de o cascada superba si de peretele muntelui. A fost oricum destul de xtreme.. :))




N-am inteles cum e cu taxa de 2 lei si pentru ce trebuie platita. Mi se pare tare bizar...

Am revenit apoi pe teritoriul burtosilor, am injurat putin si am mancat la un restaurant foarte prost...

Ne mai ramasese putin timp ca sa ajungem la grota Haiducilor si la Grota cu Aburi asadar am profitat de el. Grota Haiducilor ar fi de vazut daca n-ar fi fost transformata neoficial in wc public. Se ajunge usor, asadar tot turistul are unde sa se cace. La propriu. Asta pe langa gunoaiele de tot felul aruncate si marcel+rodica=love pe toti peretii. Cata nesimtire...



La Grota cu aburi n-am mai ajuns. Marcaje foarte proaste.. Trei poteci marcate la fel care se intersecteaza.. Derutant, nu?

Dar lasa ca mergem din nou vineri...

2 comentarii:

  1. ah... Grota Haiducilor are asa un nume portrivit pt. ce ai descris tu :))

    RăspundețiȘtergere
  2. sarmanul patrimoniu turistic al Romaniei...cum am mai zis cred "frumaosa Romania, pacat ca-i locuita" bine ca macar vreme buna ati avut

    RăspundețiȘtergere

Aici era un loc de comentat..