vineri, 20 noiembrie 2009

Fjsc - 20 de ani - ziua 1

Ieri a inceput sarbatorirea celor 20 de ani de la infiintarea Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii - Universitatea Bucuresti. Ma numar printre studentii acestei scoli. Marea sarbatoare consta intr-o serie de conferinte tinute de specialisti in domeniu la Hotel Intercontinental.

M-am dus si eu. Mi-am dat seama ca oricat am incerca sa parem "europeni cu papion", tot nu ne iese si orice manifestare are un aer balcanic. Am vazut atata nesimtire cum vezi numai pe stadion sau la coltu blocului.

Vorbea P. Gross (unul destept mai ales cand vine vorba de jurnalism). Unei grasane aflate in fata mea i-a sunat telefonul. Nici ca s-a sinchisit sa se miste repede sa il inchida. A bagat tacticos mana in geanta si a raspuns cat putea de tare (a auzit toata sala, inclusiv invitatul care raspundea la intrebari): cobor in 15 minute. Toata audienta s-a uitat cu repros sau zambind la ea, Gross a sanctionat-o subtil, dar grasa n-avea nicio treaba. Nici ca s-a simtit.

Tot la Gross ramanem. Raspundea omul bine la intrebarile proaste adresate de unii si altii cand moderatoarea il avertizeaza: "Ultima intrebare, deja am intrat pe spatiul pauzei de cafea."

Ceva mai tarziu ma uit prin sala si vad o mahalagioaica descaltata, labartata cu picioarele pe 2 scaune (inclusiv pe cel din fata) si mancandu-si unghiile.

Cam astia sunt romanii. Cam astia sunt profesorii care ne invata ce vom face in viata. Halal educatie!

Ma duc si astazi. Revin cu impresii. Asta a fost varianta soft. Descriere hardcore gasiti pe blogul puisorului cufurit. :))
P.S. Cu ocazia asta probabil ma voi reapuca sa scriu constant pe blog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aici era un loc de comentat..