luni, 18 mai 2009

Top 10 Atomic

Pe 1 august 1981, in New York aparea MTV-ul. A revolutionat industria muzicala. A facut din anii 80, deceniul cu cea mai buna muzica. O adevarata explozie. A lansat nume ca Michael Jackson sau Madonna.
Pe 3 februarie 1999, "undeva-n balcani (locul in care "girls just like to party like nobody")" aparea Atomic Tv. Prima televiziune muzicala din Romania. A adus o contributie muzicii romanesti similara cu ceea ce insemnase MTV pentru restul lumii. A facut clipuri, a creat vedete. Unii au disparut, altii nu. Cu siguranta, fara aparitia Atomic, muzica romaneasca nu ar mai arata ca acum.
Discutam astazi cu.... cufuritul despre cantecele de odinioara. Cand eram noi tineri teribili, ne duceam la discoteca si ne faceam tepi pe stilul Backstreet Boys.
Astfel, mi-a venit ideea sa fac un top 10 al muzicii dance romanesti din perioada Atomic.

Locul 10: Candy - Mergem la mare!
In vara asta fac, tot ce-mi trece prin cap... :)) Inceputul anilor 2000... Nu stiu daca au facut ce le-a trecut prin cap, dar cu siguranta a fost hit acest cantec. Giulia lucreaza la Kiss Fm si mai scoate cate o piesa iar Claudia si-a mai taiat din nas si a continuat sa cante. Enjoy!



Locul 9: Body & Soul - Super femei
Aflam la inceputul anilor 2000 ca "vara e sezonul tare pentru caprioare.." Intre timp, oamenii s-au mai chinuit sa cante dar nu le-a mai iesit. Anul trecut incepusera un turneu prin tara. Se pare insa ca ecourile au lipsit.



Locul 8: Non Stop - Jimmy Jimmy

Probabil cea mai cretina piesa din acea epoca de aur. De vara, de mare.. De Costinesti. Epava e in planul secund.. Jimmy in prin plan. Pana la urma nimeni nu l-a mai iubit pe Jimmy.



Locul 7: Latin Expres - Nu te mai iubesc

Acesti Gipsy Kings ai Romaniei... Pepe, macho latin-loverul dupa care suspinau toate femeile gravide, probabil din cauza frezei. Cate pasiuni...



Locul 6: Animal X - Pentru Ea

Vierme, Soparla, Hiena: Animalele X. Daca femeile gravide erau cu Pepe, ei bine cei trei sucisera mintile pustoaicelor. Nu stiu de ce, dar nu mi-au placut niciodata.



Locul 5: N&D - Vreau sa plang

A fost un adevarat fenomen! Delia e inca in forta, dar Nicolae probabil e instalator. Sper ca nu mai are ariciul blond pe cap...



Locu 4: Andre - Noapte de vis

Imi amintesc ca aveam caseta. Aveau 16, respectiv 15 ani cand ii faceau propuneri indecente mosului. Nu stiu daca a avut nevoie de viagra sau nu. Cert e ca a fost una dintre piesele care au facut istorie.



Locul 3: Valahia - Banii si fetele

Gura pacatosilor adevar graia in 1999. Versuri maneliste, influenta lui Costi Ionita... Dorin era un fel de 2Pac. Iar Traistariu facea pe delfinul ca si acum. Valahia au fost un fenomen... Au mai lansat mega-hituri ca: La mare, la soare sau Banana.



Locul 2: Genius - Macho Man


Ola, ola... e! Prima oara in Timisoara, apoi in toata tara. Oana, Cezar si Ovidiu au folosit sound-ul care aparuse cu cativa ani in urma in restul Europei. Si au facut treaba buna! Eram fan! Aveam caseta originala...



Locul 1: 3se - Amintirile

Aparea in 1999. Suna intr-un mod diferit. Mult mai bine decat ce aparuse pana atunci. Au fost mult timp pe val. Din punctul meu de vedere, cea mai buna trupa Dance din Romania acelor vremuri. Chiar daca, recunosc... nu mi-au placut prea mult niciodata.



Cam asta a fost rememberul pe ziua de astazi. Voi reveni si cu alte topuri similare... Deja ma simt batran.

7 comentarii:

  1. Draga Cristi, prea tare! =)) Mama, si ce muream dupa Animalele alea :))
    In alta ordine de idei - tocmai ce ma uitam la un clip cu alea de la T.A.T.U. :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Prietene, imbatranim. Oricum, firele albe "din" cap sunt martorele imbatranirii mele premature. Oricum, sunt curios ce top o sa scoatem peste 10 ani cu privire la muzica anilor '00...

    RăspundețiȘtergere
  3. 1. Inna - Hot, 2. Morris - Desire, 3. Nick Kamarera - Beautifull days... asta e trendul acuma, in materie de muzica romaneasca. E o explozie, exact ca atunci.

    RăspundețiȘtergere
  4. prea frumos..multe multumiri de aici..ce imi place.:) fain top ce amintiri he he de latin express am si uitat :) da nici nu ma prea omoram dupa ei..da recunosc ca aveam o slabiciune pentru genius(si eu aveam caseta :p ) si pentru 3se da nu recunososteam ca imi plac ..pe principiu toti ii plac nu vreau sa fiu ca toti :)) ce minte aveam he he...

    RăspundețiȘtergere
  5. tu n-ai stiuuuut cat am suferiiiiiit

    "marfa" topul, sa ma exprim in contextul vremurilor apuse. slava domnului, n-am fost niciodata fanul acestei muzici, dar asa ma apuca o nostalgie cand le ascult de nu pot sa ma exprim coerent!

    RăspundețiȘtergere
  6. Superb, mirobolant, magnific, genial, sărut mânuşiţele şi mă-nclin. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. apreciez ca inviati vremurile acelea...nu stiu daca peste 10 ani cineva isi va aminti la fel muzica de acum...

    RăspundețiȘtergere

Aici era un loc de comentat..