marți, 26 mai 2009

Top 10 '90s

Anii 90 au fost dominati de muzica eurodance si inceputurile muzicii house. In comparatie cu anii 80 nu inseamnau nimic. Au aparut insa piese care mie cel putin mi-au marcat copilaria. Imi amintesc si acum discotecile pe langa care treceam cand eram copil si muzica pe care o auzeam la mare. Inainte de a incepe topul trebuie sa amintesc de 2 cantece care trebuiau incluse in clasament, dar nu am facut-o. Chama - Meneaito, pentru ca nu am gasit videoclip si sunt satul de ea. Se aude la nunti, pomeni, majorate, botezuri. Jessica Jay - Casablanca, ramane una dintre piesele mele preferate dar nu am gasit videoclipul. Asadar, sa incepem:

10. Ace of Base - All that she wants a aparut in 1992 pe albumul Happy Nation. Suedezii au dat lovitura, ajungand pe locul 2 in clasamentul american Billboard.



9. Aqua - Barbie girl, o piesa enervanta din 1997. Danezo-Norvegienii au reusit cu single-ul extras de pe Aquarium sa ajunga #1 in Billboard pentru trei saptamani. Era super-hit pentru colegele mele de la gradinita.



8. Sin with sebastian - shut up, chiar imi place. Atunci nu prea stiam traducerea versurilor. Atunci, in 1995 cand ajungea in top10-ul mai multor tari din europa.



7. Rednex - Cotton eye Joe a aparut in 1994. "Catnagio" este una dintre cele mai antrenate piese de chef pe langa celebrul Meneaito.



6. La bouche - Be my lover, suna a Genius. Lansata in 1993, #5 in Billboard, propuneri indecente.. combinatia fatala.



5. Reel 2 Real - I like to move it!, stiam si o poezie porno, cover dupa versurile astea:). O spun in privat. Pana una alta, piesa a aparut pe coloana sonora a filmului de animatie Madagascar... Go, King Julian, Go!




4. Garcia - Bamboleo aparuta in 1996. Asa suna muzica anilor 90 in europa. Tot la fel suna si muzica anilor 2000 in romania. pentru cei care isi amintesc topul de sapt trecuta.



3. Snap - The power.
Nemtii de la Snap au dat lovitura in Europa la inceputul anilor 90. Cu siguranta toata lumea isi aminteste de piesa asta! I've got the power.



2. Mr. President - Coco jambo era in heavy rotation in discotecile de la Eforie, probabil si in Costinesti. Dar eu nu mergeam prin Costinesti la varsta aia... A aparut in 94 si s-a clasat bine in Marea Britanie.



1. Los del Rio - Macarena Superba... :) Si acum stiu sa o dansez. No 1 in topul "Vh1 - One hit wonder", #5 in Billboard all time 100 si #1 in topul Billboar pentru cele mai bune piese latino....

4 comentarii:

Aici era un loc de comentat..