joi, 14 mai 2009

Discriminarea

O problema sensibila. Discriminarea. Nu discriminez, decat in limite normale. Ba chiar am luptat impotriva discriminarii. Ong-uri, proiecte si treburi de genul asta. Cand eram tanar si idealist:).
Stiti ce ma enerveaza in fiecare discutie din sfera asta? Daca te apuci sa ii vorbesti de rau pe tigani, automat se gaseste unul care sa spuna ca a cunoscut el un tigan care nu fura. Daca spui ca ungurii vor Ardealul, sigur tre sa apara altu care spune ca a vazut el un ungur cantand "Desteapta-te, romane." Daca spui ca femeile nu stiu sa conduca, cu siguranta se gaseste cineva care sa iti spuna ca sunt destui de barbati prosti (ceea ce e corect) si ca stie el o vecina care tine bine mana pe volan.
Si o sa imi spuneti si voi acuma: Da, dar au dreptate! Sunt si tigani care nu fura, unguri care nu vor Ardealul(desi pe asta nu o cred) si femei care stiu sa conduca. Discriminati! Stereotipuri, la fel ca si in cazul meu probabil. Vorbind in felul asta, nu sunteti decat ipocriti.
Abia atunci cand veti spune "sunt si tigani care fura", "sunt si unguri care vor Transilvania", "sunt si femei care conduc prost" va fi in regula.

5 comentarii:

  1. Eşti mult prea incisiv. Şi, ca viitor jurnalist, ar trebui să te fereşti de clişee: feministele urăsc bărbaţii, funcţionarii publici sunt nepoliticoşi, blondele sunt proaste, femeile nu ştiu să conducă, ţiganii fură etc.
    Serios, nu aşa gândeşte (sau nu aşa ar trebui să gândească) un om de presă.

    RăspundețiȘtergere
  2. deocamndata nu sunt om de presa. nu am pretentia ca blogul asta sa fie un produs de presa. nu vreau sa imi exersez vocatia de jurnalist, cum imi spun multi. pur si simplu e un loc unde sa zicem ca "refulez".

    RăspundețiȘtergere
  3. Si aici ma refer la cei care combat cliseele intr-un mod total nesincer. Asta vreau sa scot in evidenta. Probabil nu m-am exprimat destul de clar.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da de ce sa nu fie incisiv? Mor pudibonzii in chinuri?...

    Si cum ar trebui sa gandeasca un om de presa? Ca devine interesant... Mintea mea chinuita de canicula prematura simte nevoia unor exemplificari deontologice.

    Da, Dyna, cu tine vorbesc. Ca de la bucovinean la bucovinean.

    RăspundețiȘtergere
  5. legat de femei care nu stiu sa conduca ..neah nu aia e problema ..uite cazul meu am permis inca incepatoare, dar nu conduc, evit sa conduc...pt ca imi e frica 1 sa nu lovesc eu masina, 2 la orice greseala zbiara tati(niste scoci ar fi bun) 3 sa nu ma loveasca altii...so da e adevarat am vazut si femei mai varza ca mine, da cred ca faza cu nu stiu sa conduca e pt ca sunt mai stresate ca voi :D suntem :D
    app daca esti viitor jurnalist eu iti voi furniza comunicate de presa? ca viitor relationist ce sunt?

    RăspundețiȘtergere

Aici era un loc de comentat..